АЛТОРИЯ/ALTORIA

By | февруари 20, 2014

хранителна добавка

Състав: Altoria е натурален продукт, взет от необикновеното многообразие на природата и е без странични действия. Във всяка капсула се съдържа 300 мг екстракт от лечебна ружа и 150 мг екстракт от планински очиболец.

Действие: Лечебната ружа (Althaea officinalis L) е едно от най-проучваните растения по отношение заболяванията на дихателната система. Корените са богати на слизести вещества, които способстват за омекотяване на бронхиалните секрети и за по-лесното им отделяне от бронхиалното дърво. Ектрактите от лечебната ружа имат изразен противовъзпалителен ефект. Препоръчва се прилагането им при упорити кашлици, магарешка кашлица, трахеити, бронхити. Освен това се установява благотворно влияние на ружата по отношение на язвена болест на стомаха и червата, хиперацидитетни гастрити, при остри и хронични колити, дори и при диерични страдания и дизентерия. Планинският очиболец (Potentilla erecta L) е включен в продукта Altoria, поради доказаните противовъзпалителни и адстрингентни ефекти върху горни дихателни пътища. В народната медицина се прилага чай от очиболец многократно в денонощието при тежки синуити, при тонзилити и хрема. В комбинация, екстрактите от лечебна ружа и планински очиболец имат потенциращ ефект, което е използвано в създаването на продукта Altoria.

Дозировка: 1 капсула в денонощие в подкрепа на профилактиката през студените и влажни месеци се отразява добре на функцията на дихателната система. При настъпило възпаление на горни дихателни пътища и бронхиалното дърво, препоръчваните дози са 3 пъти по 1 капсула на ден. При упорита кашлица и тежки бронхити може да се приемат 3 пъти по 2 капсули на ден.

Опаковка: капсули от 450 mg x 30, в кутия

Производител: Велефи Фарма ООД