АПИМЕД ИМУН/APIMED IMUN

By | септември 1, 2014

Хранителна добавка

Състав: растително масло, витамин С (L-ascorbic acid) 17%, желатин, сух екстракт от прополис в малтодекстрин (50 mg/g флавоноиди) 10%, сгъстител: моноглицериди на мастни киселини; вода. Максимална дневна доза (1 капсула) съдържа: Витамин С (L-ascorbic acid) 60 mg (75% RDA*), сух екстракт от прополис в малтодекстрин (50 mg/g флавоноиди) 36 mg. *RDA = Препоръчителна дневна доза

Препоръчва се за: засилване на имунната система; настинка, при грип или вирусни инфекции; профилактика преди зимния период; по-бързо възстановяване след прекарано заболяване

Описание: Прополис се произвежда от малки частици ароматна смола, която пчелите (Apis Mellifera var.) събират от листните пъпки на растенията, смесват я със секрета от челюстните си жлези и частици восък. Съставен е от 55% смола, 30% восък, 10% ароматни и етерични масла, както и 5% цветен прашец. Съдържа също витамини В1, В2, В6, С, Е, пантотенова и никотинова киселини, както и минерали: натрий, калий, магнезий, калций, цинк, желязо, манган, никел, мед, стронций, кобалт, молибден, ванадий и др. Биологично активните компоненти на прополиса могат да се класифицират в няколко групи, от които трябва да наблегнем на флавоноиди и фенолни киселини, на които се дължи в най-голяма степен ефективността на прополиса.
Витамин С (аскорбинова киселина) е бял, кристален прах и принадлежи към групата на водно разтворимите витамини – незаменим за човешкия организъм, като въздуха и водата. Витамин С отдавна е познат като едно от най-ефективните средства за подсилване на имунитета, най-вече заради антиоксидантните си свойства. Допринася за увеличаване производството на бели кръвни клетки и антитела.

Начин на употреба: 1 капсула дневно, приема се с много течности след хранене!

Забележка: Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Препоръчваната дневна доза не трябва да се превишава. Хранителните добавки не могат да заместят балансираната диета. Здравословният начин на живот, балансираното и разнообразно хранене са от изключителна важност.

Предупреждение: Да не се употребява от лица, алергични към прополис

Опаковка: 335 mg x 50 капсули в опаковка.

Производител: APIPHARMAd.o.o.