ПАДСТОП / PADSTOP

By | септември 17, 2018

медицинско изделие

Публикуваната кратка характеристика е със съкращения и е предназначена за медицински специалисти. Пълна информация за лекарството може да намерите на сайтовете на ИАЛ – www.bda.bg , EMA или на съответния притежател на разрешението за употреба.

Състав: 100% диметикон.

Показания: Лосион против главови въшки.

Действие: Медицинското изделие PADSTOP спира активния стадий на развитие на въшката и нейните яйца, т.нар. гниди. Съдържащият се в продукта диметикон бързо отстранява въшките като ги задушава (спира притока на кислород към дихателните пътища) и дехидратира гнидите.

Описание: Диметикон е безцветно, без аромат, синтетично полиметилсиликоново масло с копринена немазна консистенция. Не се абсорбира от кожата и затова е напълно безопасен за приложение върху скалпа. Диметикон се отличава с минимално повърхностно напрежение, благодарение на което може да проникне в най-малките въздухоносни пътища на паразита, запушвайки ги предотвратява достъпа им до кислород. След около минимум 10 минути от приложението, въшките и яйцата им (гнидите) се задушават и изсъхват. След употреба на продукти, съдържащ диметикон, не се наблюдава възвръщане на жизнените функции на паразита. В допълнение, той редуцира адхезията на гнидите, улеснявайки тяхното отстраняване с гребен за въшки. Действието му е напълно механично, поради което въшките и гнидите не могат да станат резистентни към диметикон, благодарение на което медицинското изделие PADSTOP може да се прилага всеки път щом се появят въшки.

Дозировка и начин на приложение: Само за външно приложение! Да се прилага върху здрава, неповредена кожа на скалпа. Дозировката зависи от дължината на косата. При Къса коса (до ушите или по-къса) – 25-50 ml; Средно дълга коса (до раменете) – 50-75 ml; Дълга коса (под линията на рамената) – 75 ml. ВНИМАНИЕ! За да се омокри добре косата и скалпа, при много дълга коса и плътен/дебел косъм може да се наложи прилагането на по-голямо количество от лосиона. Повече информация в Листовката за пациента!

Опаковка: 75 ml

Дистрибутор: Натурпродукт ООД, тел.: 02/ 979 12 19