ЛИТЕРАТУРА

КРАТЪК СПРАВОЧНИК на лекарствените продукти, разрешени за употреба в България 2019Кратък справочник на лекарствените продукти разрешени за употреба в България – 2019

Издаден: издаден юни 2019 г.

Издателство: Инфофарма ЕООД

ISBN: 978-619-7252-40-8

ЦЕНА: 35 лв.

Лекарствата са подредени по Анатомо терапевтично химичната класификация (ATC) на СЗО. Представена е кратка информация за индикации, показания, взаимодействие и др. на лекарствата по техните международни непатентни наименования.

За улеснение при търсенето, има азбучен указател както по търговско наименование, така и по по международно непатентно (генерично) наименование.

Справочникът е предназначен основно за медицински специалисти и представлява незаменим помощник в практиката, тъй като дава възможност за изключитално бърза справка.

БФС акредитира справочника със 7 кредита, според Правилата за провеждане на продължаващо обучение на магистър-фармацевтите, членове на БФС.

Националният съвет по качество към БАПФ акредитира справочника със 7 кредита, според Правилата за провеждане на продължаващо обучение на помощник-фармацевтите, членове на БАПФ – Раздел 2, категория Г.

Вижте извадка на Кратък справочник на лекарствата 2019 в ПДФ файл.

Доставка: Закупуване на място в офиса на адрес: София, бул. Пейо Яворов 50-56, ет. 1, офис 4 вход откъм двора или с куриерска фирма по ваш избор /СПИДИ, ЕКОНТ/. Цената за доставка се заплаща допълнително!

ЗА ПОРЪЧКА: тел. 02/963 45 43, 0885 117 684


фармакоикономика-2020Фармакоикономика, 2020

Автори: Проф. Генка Петрова и колектив
Издание: 2020 г. (четвърто преработено издание)
Издател: Инфофарма ЕООД
ISBN 978-954-92652-8-6

ЦЕНА: 20 лв.

Учебникът е опит да се обобщят публикувани монографии, учебници, статии и на авторите, разглеждащи от фармацевтична гледна точка икономическите аспекти на използването на лекарства от здравните специалисти и обществото, както и да се определи мястото на фармацевтите в провеждането и оценката на фармакоикономическите характеристики на лекарствената терапия.
В това четвърто преработено издание са включени нови разработки, особено в областта на методите, които използва фармакоикономиката, както и правилата за добра изследователска практика при тяхното прилагане, които са илюстрирани с български проучвания. Допълнени са разделите за регулаторната практика в България и Европа с изясняване на приложението на методите на здравната икономика и фармакоикономиката при оценката на здравните технологии.
Тази година светът беше изправен пред едно огромно изпитание – това на епидемията COVID19. Това изпитание постави много въпроси пред хората, които се занимават с наука, особено въпроси, свързани с етиката на медицинските грижи и на човешките отношения. Досегашната здравна система показа, че не може да осигури справедлив достъп до лечение на всички Европейски граждани, а това е основен критерий за разпределяне на оскъдните ресурси в здравеопазването. Здравните власти поставят въпросите за разход-ефективността на новите терапии над всичко останало, но е необходимо да се помисли в насока как да се измери социалната и етична тежест на заболяванията, как да се насочат хората към постигане на взаимопомощ в трудни условия, а не само да се анализират разходите, защото социалната цена е висока. Оскъдността на ресурсите е икономически закон и е неизбежна, но оскъдността на човешките отношения не е. В тези трудни времена е нужна воля, дух, благородство и човечност.

Доставка: Закупуване на място в офиса на адрес: София, бул. Пейо Яворов 50-56, ет. 1, офис 4 вход откъм двора или с куриерска фирма по ваш избор /СПИДИ, ЕКОНТ/. Цената за доставка се заплаща допълнително!

ЗА ПОРЪЧКА: тел. 02/963 45 43, 0885 117 684


Кратък справочник на лекарствата 2018Кратък справочник на лекарствените продукти, разрешени за употреба в България 2018 г.

Издаден: издаден юни 2018 г.
Издателство: Инфофарма ЕООД

ISBN: 978-619-7252-40-8

Лекарствените продукти са подредени съгласно анатомо-терапевтично-химичната класификация на СЗО.
Включва и кратки характеристики на най-новите лекарства и/или непатентни международни наименования. Разгледайте част от справочника на ПДФ-файл


 

Мениджмънд на здравните грижи при захарен диабет ІІ типМЕНИДЖМЪНТ НА ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ ПРИ ЗАХАРЕН ДИАБЕТ ІІ ТИП

Автор: Мая Визева, Красимир Визев

Издадена: юни 2015
Издателство: Инфодент-БГ
Книга, мека корица, 84 страници
Език: Български

ЦЕНА: 12 лв.

Доставка: В офиса ни, колетна пратка Български Пощи или Куриер по Ваш избор и за Ваша сметка

ЗА ПОРЪЧКА: infopharma@infopharma-bg.net; тел. 02/963 45 43, 0885 117 684


Фармакоикономика, учебник 2014 г.ФАРМАКОИКОНОМИКА

Автори: Проф. Генка Петрова и колектив
Издание: 2014 г.
Издателство: Инфофарма ЕООД

ЦЕНА: 25 лв.

Може да видите част от изданието, PDF

 


isporРазходи, качество и резултати в здравеопазването
КНИГА НА ТЕРМИНИТЕ НА ISPOR

изчерпана!

Главен редактор: Мерилин Дикс Смит, рег. фармацевт, д-р

Редактори: Марк Л. Бергер, лекар; Керстен Бингефорс, д-р; Едуин С. Хедблом, фармацевт; Крис Л.Пашос, д-р; Джордж У. Сорънс, д-р

Издадена: 2012
Издателство: Инфофарма ЕООД

ЦЕНА: 50 лв.

Може да видите част от изданието, PDF