АКУЛИПОН КОМПОЗИТУМ

By | юни 1, 2015

АКУЛИПОН КОМП./ACULIPON COMP.
хранителна добавка

Състав: Алфа-липоева киселина 300 мг., стандартизиран екстракт от Гинко Билоба (50:1) – 100 мг, Витамин В (Thiamin mononitrat) – 0,55 мг, Витамин В6 (Pyridoxin Chlorhydrat) – 0,7 мг и Витамин В12 (Cyanocobalamin) – 1,3 мкг.

Описание: АкуЛипон® комп. e хранителна добавка, съдържаща Алфа-липоева киселина, стандартизиран екстракт от Гинко Билоба (50:1) и витамини от В-групата. Основният компонент на АкуЛипон® комп. е Алфа-липоевата киселина (тиоктова киселина), която е субстанция, синтезирана в собствената обмяна на веществата при висшите организми и е известна с активността си като коензим в клетъчния метаболизъм. Алфа-липоевата киселина е един от най-мощните антиоксиданти, които забавят процесите на клетъчното стареене. Допринася за добър глюкозен обмен, като благоприятства усвояването на въглехидратите и метаболизирането им до полезна енергия. Стандартизираният екстракт от Гинко Билоба съдържа 24% флавоноиди и 6% терпени. Виталните вещества на този екстракт допринасят за добро кръвообращение и микроциркулация и имат антиоксидантни свойства. Доброто кръвообращение в мозъка допринася за добра памет и концентрация.
АкуЛипон® комп. съдържа и комплекс от В-витамини, състоящ се от Тиамин (В1), Пиридоксин (В6) и Цианокобаламин (В12). Те са отговорни за нормалното функциониране на енергийната обмяна и на нервната система.

Действие: Съставът на АкуЛипон® комп. подпомага добрата микроциркулация, има антиоксидантни свойства и заедно с витамините от В-групата, благоприятства глюкозния обмен, допринася за добра памет и концентрация и за нормалното функциониране на нервната система.

Дозировка и начин на приложение: Приема се веднъж дневно по една капсула, препоръчително преди хранене. Капсулата се приема цяла, без да се дъвче, с малко течност. Положителен ефект се наблюдава след  2-4 седмично приемане, като препоръчителният прием е 12 седмици.

Препоръки: Да не се приема заедно с медикаменти, забавящи кръвосъсирването; Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от активните съставки!; Да не се приема от деца, бременни и кърмещи жени!; Да не се превишава препоръчителния дневен прием!; Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!; Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!

Опаковка: 30 капсули в картонена кутия.

Производител: Dr. Claus Pharma GmbH, Германия