BIGUANELLE Gel/ БИГВАНЕЛЕ Гел

By | февруари 9, 2017

Медицинско изделие

Състав: Хидроксетил целулоза 2,50 g, Глицерин 2,00 g, Калиев хлорид 0,20 g, Полихексаметилен бигуанид хидрохлорид (PHMB) 0,15 g, Натриев едетат 0,15 g, Млечна киселина 0,01 g, Пречистена вода до 100 ml.

Свойства: Бигванеле гел предпазва кожата и лигавиците при инфекции и спомага за възстановяване на физиологичното състояние, също и при кожни лезии. Този продукт е консервиран благодарение на полихексаметилен бигуанид хидрохлорид (РНМВ), не съдържа парфюм и е стабилизиран при pH 4,0.

Показания: Този гел се прилага при лечението на вулвити и баланити. Неговото действие се изразява във въстановяването на физиологичното pH на засегнатите зони, което води до намаление на разпространението на патогенните видове, дори и при наличието на лезии. Благодарение на ефекта на бариера, Бигванеле гел, нанесен върху лигавиците или кожата, дори и наранена, предпазва третираната зона от повторни инфекции и подпомага процеса на лечението и възстановяването на физиологичното състояние. Приложение при външни генитални брадавици при мъже и жени, идеално помощно средство при лечението на вагинални инфекции и баланити, причинени от Candida, Gardnerella, Trichomonas, Chlamydia, кондиломи от HPV, баланити и баланопостити, урогенитални инфекции, кожни инфекции и кожни лезии, повтарящи се инфекции.

Дозировка и начин на приложение: Освен ако вашият лекар не ви предпише друго, ви препоръчваме да нанасяте гела, с лек масаж, върху засегнатата зона, един или два пъти на ден (сутрин и вечер), в продължение най-малко на седем дни.

Противопоказания: Установена свръхчувствителност към компонентите.

Нежелани реакции: Понякога, в редки случаи, е възможно да се проявят признаци на непоносимост (парене или дразнене), което е без значителни последствия и не изисква промяна на лечението. Ако забележите каквато и да е нежелана реакция, за която се подозира, че е причинена от употребата на този продукт, моля уведомете за това вашия лекар или фармацевт.

Несъвместимост: Няма такава.

Ефекти върху способността за шофиране или върху работата с машини: Не влияе върху способността за шофиране или работа с машини.

Предупреждения: Употребата, особено ако е продължителна, на всички продукти за локално приложение може да доведе до повишена чувствителност, в такъв случай спрете лечението и се консултирайте с вашия лекар за определяне на подходяща терапия. При нормалните условия на употреба не са докладвани случаи на предозиране. Не използвайте продукта, ако сте алергични или свръхчувствителни към някои от неговите компоненти. По време на бременност продукта трябва да бъде използван само в случай на реална необходимост и под лекарски контрол. Не използвайте продукта след изтичането на срока на годност, посочен на опаковката. Не използвайте продукта, ако опаковката е нарушена. След употреба тубата трябва да се затваря плътно. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да не се поглъща.

Начин на съхранение: Да се съхранява при стайна температура, на място защитено от пряка слънчева светлина .

Опаковка: Туба 30 мл.

Производител: Lo.Li. Pharma Srl, Италия

Дистрибутор: МЛД Трейдинг ЕООД, тел./факс: 02/963 1441