ЕКСЕМ ПЯНА

By | юни 2, 2015

EXEM FOAM KIT FK05/ЕКСЕМ ПЯНА
Стерилно, медицинско изделие

Описание: ExEm Foam Kit FK05, пяна специално разработена за гинекологична интракавитарна ехографска диагностика. Чрез смесване на ExEm гел и ExEm пречистена вода се получава гелообразна пяна. След инфузия на пяната през маточната кухина във фалопиевите тръби тя става ясно видима ехографски, като по този начин може да се провери проходимостта на фалопиевите тръби.

Показания и употреба: Пяна за интракавитарна ехографска диагностика.

Противопоказания: Да не се използва при бременност; Да не се прилага при пациентки, със съмнения за бременност; Да не се използва в периода между овулация и менструация; Да не се използва при пациенти с активни тазови инфекции, болести предавани по полов път и обилни кръвоизливи; Да не се използва при алергии към някоя от съставките на ExEm гел (хидроксиетилцелулоза, глицерин, пречистена вода).

Инструкции за употреба: Свържете 5мл. ExEm гел с 5мл. ExEm пречистена вода посредством конектора, след това започнете да смесвате съдържанието на двете спринцовки, като инжектирате течностите от едната спринцовка в другата (поне 10 пъти). Така ще се получи гелообразна пяна; Оставете пяната в едната спринцовка и откачете другата от конектора; Свържете стерилната спринцовка с пяната към подходящ катетър; Поставете спекулума; Внимателно изпълвайки катетъра с гелообразна пяна, позволете на въздуха да излезе от катетъра преди поставяне. Внимателно въведете катетъра в матката; Отстранете спекулума; Поставете интравагиналния ехографски трансдюсер и бавно инстилирайте гела за да избегнете дискомфорт; Определете проходимостта на фалопиевите тръби.

Забележка: При някой пациенти може да се усетят болезнени маточни контракции, вазовагални реакции, коремни болки, загуба на течности или зацапване. Тези симптоми са познати и свързани с всички вътрематочни изследвания и изследвания за определяне на проходимостта на фалопиевите тръби. За намаляване на болката могат да бъдат изписани болкоуспокояващи медикаменти.

Предпазни мерки и предупреждения: След използването на комплектът ExEm Foam Kit FK05, трябва да се счита за медицински отпадък; Да не се използва, ако предварително опаковката е била отворена или наранена; Предназначено за еднократна употреба. Ако остане неизползвана пяна след изследването, тя трябва да бъде изхвърлена; Не използвайте повторно, не ре-стерилизирайте. Повторното използване на комплекта създава потенциален риск за инфекции при пациента. Замърсяването на комплекта може да доведе до наранявания, болести и смърт. Почистването, дезинфекцията и стерилизирането на продукта могат да доведът до увреждане на формата и материалите от които са произведени. Производителят не носи отговорност за всяка директна, инцидентна или последвала вреда, получена в резултат на повторна употреба; Не използвайте ExEm Foam Kit FK05 след изтичане на срока за годност на ExEm гел, ExEm пречистена вода и/или на конектора; Не използвайте ExEm гел и ExEm пречистена вода поотделно; ExEm гел и ExEm пречистена вода не са предназначени за инжекции.

Начин за съхранение: ExEm Foam Kit FK05 да се съхранява на безопасно за деца място при температури между +5 и +25°С. Да се транспортира при температури между +5 и +25°С. В редки случай продуктът може да временно да бъде изложен на температури до +40°С, но не по-дълго от 1 седмица.

Съдържание в опаковката: 10 мл. стерилна спринцовка с 5мл. ExEm гел; 10 мл. стерилнa спринцовка с 5 мл. ExEm пречистена вода; Конектор.

Окомплектовано и дистрибутирано от: GISKIT B.V, Холандия

Патенти: EP 1793860; EP 2488211; PCT/NL2010/050679.

Вносител и дистрибутор за България: Новус ЕООД, 0877192700, office@novus.bg, www.novus.bg.