НЮМЕД/NEWMED – за нос

By | септември 17, 2018

Медицинско изделие

Състав: Натриев хлорид, екстракт от еделвайс (вода глицерин), глицерин, салвия (Salvia officinalis), лютива мента (Mentha piperita), вода.

Показания: Поддържаща терапия при лечение на запушен нос вследствие на настинка или инфекция; За овлажняване на носната лигавица при престой в горещи и/или климатизирани помещения; За почистване на носа при излагане на силно запрашен въздух и за по-лесно отстраняване на назалните крусти.

Дозировка и начин на употреба: При възрастни и деца над две години по 1-2 впръсквания във всяка ноздра толкова често, колкото е необходимо. При деца под две години по едно впръскване на ден във всяка ноздра. Ако симптомите не отзвучават в продължение на 14 дни, потърсете съвет от лекар или фармацевт.

Противопоказания: Случаи на нежелани реакции не са известни когато Нюмед спрей за нос се използва правилно. Да не се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките. Да не се използва при деца под една година, тъй като е възможно ментовото олио, което препаратът съдържа, да предизвика рефлекс на Kratshmer-Holmgren (спиране на дишането). Ако симптомите персистират или се повтарят често, потърсете съвет от медицински специалист.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба: Ако имате симптоматика след оперативна намеса в областта на носа, гърлото или ушите, е необходимо да потърсите лекарска помощ; Уведомете лекаря, ако имате някакви заболявания, алергии или приемате медикаменти, включително тези, купени от Вас самите.

Опаковка: Нюмед спрей за нос – 20 ml

Производител: New Care AG, Germany

Дистибутор: ИНОВА ООД, тел.: 02/963 0646