SFORSIN/СФОРСИН

By | януари 19, 2018

Медицинско изделие

Състав: вода, глицерин, натриев бензоат, полисорбат 80, калиев сорбат, натриев хлорид, аромат на мента, натриев хиалуронат, хидроксиетилцелулоза, лимонена киселина.

Показания: Против хъркане. Улеснява притока на въздух в назофаринкса и горните дихателни пътища.

Действие: След впръскване в устната кухина съставките на спрея уплътняват вибриращите меки тъкани в задната част на гърлото като в същото време ги овлажняват. Спреят покрива меките тъкани на гърлото, като помага за намаляване или премахване на хъркащия звук.

Приложение: За възрастни: Трябва да се използва редовно преди лягане и да се прилага след хранене и пиене. Да не се поглъщат никакви течности поне 1 час след прилагането на спрея. Медицинското изделие се впръсква в гърлото при вертикално положение, като се натиска дозиращата помпа 3-4 пъти. След правилно приложение се появява чувство на защитен слой върху повърхността на гърлото (спреят трябва да покрие цялата лигавица на гърлото). Възможно е след първата употреба да няма видим ефект. Продължителността на действие на SFORSIN е до 8 часа, което позволява спокоен сън през нощта. Помнете, че трябва редовно да прилагате спрея.

Предупреждения: SFORSIN трябва да се прилага според инструкцията, приложена към опаковката. Ако се съмнявате в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Не използвайте спрея, ако сте алергични към някоя от съставките на медицинското изделие. Срокът на годност след първото отваряне е в рамките на 21 дена. Да се съхранява под 25°C. Това медицинско изделие не е предназначено за лечение на сънна апнея. Ако след седмица от употребата не забележите ефект, консултирайте се с лекар, за да премахнете възможни други причини, предизвикващи хъркане, включително и такива, свързани със сериозни заболявания.

Опаковка: Спрей 20 ml

Производител: Натурпродукт Фарма

Вносител за България: Натурпродукт ООД, тел.: (02) 979 12 19, 979 08 75