VENOSMIL / ВЕНОСМИЛ

By | юни 14, 2016

ATC code: С05СА05

Публикуваната кратка характеристика е със съкращения и е предназначена за медицински специалисти. Пълна информация за лекарството може да намерите на сайтовете на ИАЛ – www.bda.bg или на съответния притежател на разрешението за употреба.

Състав: Всяка твърда капсула съдържа 200 mg Хидросмин (Hidrosmin). Помощни вещества: на капсулното съдържимо – магнезиев стеарат; на желатиновите капсули: желатин, еритрозин ( Е127), Хинолиново жълто (Е104), титанов диоксид (Е171) и пречистена вода.

Показания: Веносмил се използва за краткосрочно облекчаване (два-три месеца) на отоци и симптоми свързани с хронична венозна недостатъчност (болки, тежест в краката, отоци и др.)

Дозировка и начин на приложение: Обичайната дневна доза Веносмил е една капсула от 200 mg, три пъти дневно с чаша вода. Лекарството се приема по време на хранене.

Противопоказания: Веносмил е противопоказан при пациенти със свръхчувствителност към активното вещество или някоя от съставките на лекарствения продукт.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба: Няма специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие: Не са провеждани проучвания за възможни фармакокинетични и/или фармакодинамични взаимодействия на хидросмин с други лекарства или храни.

Фертилитет, бременност и кърмене: Не са налични клинични данни за употреба на лекарството по време на бременност. По време на предклиничните изследвания не е наблюдавано пряко или косвено негативно влияние в периода на бременност и развитие на плода. Употребата на Веносмил по време на бременност е допустима само в тези случаи когато вероятната полза за майката превишава възможния риск за плода. Не се препоръчва употребата на лекарството по време на кърмене, поради липса на данни за наличие на Хидросмин в майчиното мляко.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини: Не са провеждани проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини. Малко вероятно е Хидросмин да има ефект върху способността Ви да шофирате или работите с машини.

Опаковка: Лекарствения продукт се предлага в блистери от OPA/Al/PVC-фолио и AL-фолио; по 10 капсули в блистер, поставени в картонена кутия, съдържаща 20 или 60 капсули. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба: FAES FARMA S.A., Испания