UTIPRO PLUS / УТИПРО ПЛЮС

By | февруари 6, 2015

Медицинско изделие

Състав: Комбинация от Gelatin и Хуloglucan (хемицелулоза), прополис, Hibiscus sabdariffa (каркаде), силициев диоксид, магнезиев стеарат, царевично нишесте.

Приложение: За контрол и профилактика на инфекции на пикочните пътища, предизвикани от патогенни микроорганизми, като E.coli и други Gram(-) бактерии, обичайно участващи в етиологията на урологичните инфекции.

Действие: Химичното съединение, базирано на Gelatin и Xyloglucan (хемицелулоза), действа механично в чревния лумен и образува биофилм върху чревната лигавица, като по този начин се предотвратява контактът на патогенните микроорганизми с чревната мукоза, където е първата стъпка за тяхното разпространение и последващото им преминаване към пикочните пътища. Utipro plus трябва да се приема през устата още с появата на първите симптоми на заболяване на пикочните пътища, с цел да се намали разпространението на патогенните микроорганизми, което може да премине в инфекция. В случаи на повтарящи се инфекции (рецидиви), Utipro plus е предназначен също така за предотвратяване на нови епизоди, при които разпространението на патогенни микроорганизми предизвиква повтарящи се инфекции на пикочните пътища.

Дозировка: Капсулите Utipro plus се поглъщат цели, с вода. Utipro plus капсулите се приемат през устата по 2 капсули дневно за 5 дни при пациенти, които развиват първите симптоми на дискомфорт на пикочните пътища и по 1 капсула дневно в продължение на минимум 15 последователни дни за месец, за предотвратяване на рецидиви (ако е необходимо, Utipro plus може да бъде приеман на повтарящи се цикли).

Предупреждения: Диагнозата Инфекция на пикочните пътища трябва да се постави от медицински специалист. Консултирайте се с лекар в случай на съмнение относно диагнозата в случаи на тежки симптоми, като: висока температура; ако сте под 14 години; ако имате други болести или рискови фактори.
Остра инфекция на пикочните пътища може да изисква лечение с антибиотик. Utipro plus не е антибиотик, няма нито бактерициден, нито бактериостатичен ефект срещу патогенните микроорганизми и не може да замести лечение, препоръчано от медицински специалист. Когато е необходимо антибиотично лечение, Utipro plus може да се прилага едновременно с него.
Въпреки, че досега не са известни странични ефекти, не трябва да използвате Utipro plus в първите месеци на бременността или по време на кърменето. Във всички такива случаи първо се консултирайте с Вашия лекар.

Противопоказания и странични ефекти: Utipro plus не трябва да се използва при пациенти с известна свръхчувствителност (алергия) към желатин или някоя друга съставка.

Опаковка: Utipro plus е под формата на капсули, опаковани в блистер.

Представителство: Фармацевтичен Завод Монтавит търговско представителство. тел: 02/866 33 58, 963 11 81