ТАЗЕКТАН/TASECTAN

By | февруари 20, 2014

Медицинско изделие

Състав: Капсули: желатинов танат, царевично нишесте, магнезиев стеарат. Прах за приложение при деца: желатинов танат

Предназначение: Tasectan е медицинско изделие, предназначено за възстановяване на физиологичната функция на чревната стена. Той е специално разработен за контрол и намаляване на симптомите свързани с диария от различен произход, като например напрежение в корема и чести дефекациии (изхождания). Ефектът му се проявява в рамките на 12 часа.

Действие: Желатиновият танат, който се съдържа в продукта не се променя в стомаха и действа чрез образуването на защитен филм върху чревната лигавица, намалявайки честотата и продължителността на епизодите на диария. Медицинското изделие се предлага под формата на капсули за приложение при възрастни и под формата на прах за употреба при деца.

Инструкции за употреба: Капсули: глътнете капсулата с вода; Прах: той може да бъде добавен към храната или поставен в малко количество мляко, плодов сок или вода. Разбъркайте добре и приемете веднага.

Дозировка: Възрастни: 1-2 капсули на всеки 4-6 часа до изчезване на симптомите; Деца под 3 годишна възраст: 1 саше на всеки  6 часа до изчезване на симптомите; Деца на възраст от 3 дo 14 години: 1 или 2 сашета на всеки 6 часа до изчезване на симптомите.

Предупреждения: Моля, имайте предвид следните предупреждения: Преди употребата на продукта не е нужна лекарска консултация. Въпреки това, подобна консултация се препоръчва в случай на тежки или продължителни симптоми или при съмнения в диагнозата, особено при деца под 3 годишна възраст и хора в напреднала възраст.; В случай на диария, съпътствана от други симптоми, при деца под 3 годишна възраст е препоръчително консултация с Вашия лекар; Препоръчва се също приема на обилно количество течности, както и спазването на обичайните диетични мерки за овладяване на диарията; Въпреки че не са известни нежелани ефекти, се препоръчва този продукт да не се прилага по време на бременност или в началните месеци на кърменето. За всеки случай, винаги  се консултирайте предварително с Вашия лекар; Не използвайте продукта след срока на годност, отбелязан върху опаковката; Не използвайте продукта, ако блистера или сашетата са отворени или увредени; Съхранявайте на стайна температура, винаги далеч от източници на топлина. Да не се замразява; Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Противопоказания и нежелани ефекти: Tазeктан/Tasectan не трябва да се прилага при пациенти с известна свръхчувствителност (алергия) към желатинов танат или към някоя от останалите съставки на продукта.

Опаковка: Двадесет сашета от 250 mg (за приложение при деца); Блистер, съдържащ 15 капсули от 500 mg.

Производител: Novintethical Pharma SAGL., Швейцария

Вносител: Фармацевтичен Завод “Монтавит” Търговско представителство

Маркетинг партньор: Фармацевтичен Завод “Монтавит” Търговско представителство