ИНОФОЛИК КОМБИ / INOFOLIC COMBI

By | април 10, 2017

хранителна добавка

Състав: Състав в 1 капсула: Мио-инозитол – 1100 mg; D-хиро-инозитол – 27.6 mg; Фолиева киселина – 400 mcg.

Показания: Инофолик Комби може да бъде полезен като добавка при повишена необходимост от мио-инозитол, D-хиро-инозитол и фолиева киселина при жени с наднормено тегло (BMI>25) и при някое от следните състояния: синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ); състояния на инсулинова резистентност и предиабетни състояния; диабет тип II; като добавка в протоколите за контролирана хиперстимулация на яйчниците.

Действие: Благодарение на иновативната технология, използвана при меките капсули, ИНОФОЛИК Комби позволява постигането на по-бързо разтваряне и абсорбция, с което се оптимизира бионаличността на компонентите.

Описание: Мио-инозитолът и D-хиро-инозитолът са два стереоизомера на инозитола. В човешкото тяло те се намират под формата на фосфолипиди, а основната им биологична роля е на вторични посредници. Мио-инозитолът играе важна роля като вторичен посредник на няколко хормона – инсулин, фоликулостимулиращ хормон (FSH) и тироид-стимулиращ хормон (TSH). Отсъствието на му може да доведе до изменения в отговора към тези хормони. Мио-инозитолът контролира метаболизма на мазнините и захарите и регулира клетъчните функции на нервната система. Научни изследвания показват, че високите нива на мио-инозитол във фоликуларната течност са надежден показател за качеството на ембрионите и овоцитите. При определени патологични състояния, като Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), се наблюдава осезаема липса на изомера във фоликуларната течност.
D-хиро-инозитолът участва в прехвърлянето на сигнала, индуциран от инсулина. Двата изомера изпълняват различни функции в организма, а всяка тъкан регулира производството на двата инозитола така че да са в определено съотношение. То е от решаващо значение за правилното функциониране на органите и тъканите. В действителност, само фоликули, съдържащи високи концентрации на мио-инозитол, могат да осигурят правилно узряване на овоцитите. За да се поддържа физиологично плазмено съотношение на двата стереоизомера, приемането на D-хиро-инозитол трябва да се извършва едновременно с мио-инозитол. При здрави индивиди съотношението между мио-инозитола и D-хиро-инозитола е 40:1. Научни изследвания показват, че при хората с инсулинова резистентност (срещана при състояния като СПКЯ, диабет и затлъстяване), се елиминира по-голямо количество мио-инозитол / D-хиро-инозитол в сравнение със здрави индивиди, което причинява и недостига им. При жените със СПКЯ са установени по-ниски нива на мио-инозитол както в плазмата, така и във фоликуларната течност.
Фолиевата киселина е водоразтворим витамин, принадлежащ към витамините от група В. Тя участва в синтеза на ДНК, РНК, протеиновия синтез, както и в процеса на делене на клетките и възстановяването на хромозомите. Допринася също за естествения растеж на тъканите на майката по време на бременността, а недостигът й може да доведе до увеличаване нивото на иктрафоликуларен хомоцистеин, водещо до намаляване качеството на овоцита. Научни изследвания също показват, че намаленият прием на фолиева киселина често води до дефекти при растежа на плода. Допълнителният прием на витамина повишава нивата на фолати в организма на майката. Ако те са ниски, това е рисков фактор за развитието на дефекти в невралната тръба при плода.

Дозировка и начин на приложение: Препоръчва се по 1 капсула два пъти на ден. За да се осигури постоянно наличие на инозитол в организма, се изисква 12 часа интервал между двата приема.

Важно! Да не се превишава препоръчваната дневна доза! Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място, недостъпно за деца под 3-годишна възраст! Да се съхранява на сухо и хладно място, бездиректна слънчева светлина.

Опаковка: 30 капсули.

Произведено в завода на: Pharcoterm Srl., Италия по поръчка на: Lo.Li. Pharma International srl.

Дистрибутор:  МЛД Трейдинг ЕООД, 02/963 1441