BAYER СЕ ЦЕЛИ В 8-те ПРОЦЕНТА

By | април 30, 2014

Bayer се цели в 8% ръст на приходите с пет нови медикамента

Германският фармацевтичен гигант Bayer се цели в средногодишен ръст на приходите от 8% в периода до 2016 г., обяви изпълнителният му директор Марийн Декерс, цитиран от „ФиърсФарма” (FiercePharma). Декерс базира прогнозата си на очакванията за ръст в продажбите на „големите пет” високооборотни лекарствени продукти на Bayer, като два от тях – Xarelto и Eylea ще достигнат пика на продажбите си след 5-6 години. Останалите три са в групата са лекарствата за рак Stivarga и Xofigo, както и лекарството за белодробна артериална хипертония Adempas.
Bayer очаква продажбите на „Ксарелто” и „Ейлея” да достигнат около 2.8 млрд. евро през 2014 г., се казва в съобщение на компанията. Като цяло прогнозите за продажбите на петте медикамента са за 7.5 млрд. евро. Освен това Bayer работи върху разширяването на приложенията на двата продукта като тества как Xarelto в комбинация с аспирин може да предотврати инфаркт или инсулт у пациенти с коронарно или периферно артериално заболяване, а Eylea наскоро показа положителни
резултати в изследване на лечението на диабетен макуларен едем.
„Оптимисти сме за всичките ни подразделения и виждаме потенциал за повече продажби и растеж на печалбите в средносрочен план”, заяви Декерс на инвестиционна конференция в Германия.

За 2013 г. Bayer се нарежда на осмо място сред 10-те най-големи световни фармацевтични компании с общи приходи от 19 млрд. евро.

Преди 2014 г. компанията увеличава разходите си за маркетинг и научни изследвания с 500 млн. евро.

ФМ 2/2014