БЪЛГАРСКИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ДНИ 2014

By | април 30, 2014

21.06.2014 – 22.06.2014
МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ

Във връзка с провеждането на Български фармацевтични дни 2014, 21-22 юни, Международен панаир Пловдив е стартиран специален интернет сайт. От тази платформа можете да получите информация за предварителната програма за събитието, общите условия и регистрационната такса за участие, както и за възможността да се регистрирате онлайн.

Български фармацевтични дни (БФД) се организират за осми пореден път и са запазена марка на Български фармацевтичен съюз (БФС). Началото на традицията е поставена още през 1996 г. и от тогава форума се провежда ежегодно. В духа на поставените традиции събитието се свързва с честването на Еньовден, 24 юни – професионалният празник на фармацевта.

Като най-значимо събитие от календара на БФС, Българските фармацевтични дни предоставя възможност за среща на представители на цялото фармацевтично съсловие, както и възможност за провеждането на широка дискусия по проблемите в сектора.

Уникалността на форума може да се открие в мащабите на изложението. Приблизително 1500 магистър-фармацевти, които представляват близо една трета от магистър-фармацевтите в България, вземат активно участие в него. Всяка година във форума се включват водещите компании от областта на фармацията, които представят своите най-нови продукти и постижения. Форумът има съществена научна, социална и съсловна ориентация. През годините гости и лектори са били редица представители на най-високите нива на законодателната и изпълнителната власт на РБ, на научната общност, на Фармацевтичната група на ЕС и съсловните организации в здравеопазването от България и други страни – членки на ЕС. Събитието получава най-високата възможна акредитация от Комисия по качество на БФС и е част от продължаващото обучение на магистър-фармацевтите в България.

През 2014 г. Българските фармацевтични дни ще се проведат на 21 и 22 юни в Международния панаир гр. Пловдив. Като изложители са поканени да участват представители на академичната общност, дружествата на студентите по фармация, производители и дистрибутори на лекарствени продукти, производители и доставчици на хранителни добавки, медицински изделия, козметични продукти, продукти за орална и лична хигиена, производители и доставчици на аптечно обзавеждане, разработчици на специализиран аптечен софтуер и др.