ФЛЕКСОДОН C/ FLEXODON C

By | май 15, 2014

хранителна добавка

Състав: Една таблетка съдържа: 500 мг. глюкозамин сулфат, 100 мг. хондроитин сулфат, 20 мг. витамин С. Другите съставки са: втвърдител желатин, пълнител микрокристална целулоза, антислепващ агент магнезиев стеарат.

Показания: Флексодон®C подпомага защитата на хрущяла и образуването на колаген за нормалната функция на ставата и съдържа комбинация от глюкозамин, хондроитин и витамин С.

Действие: Витамин С допринася за образуване на колаген за нормалната функция на ставния хрущял и костите. Колагенът е естествен протеин в съединителната тъкан на мускулно-скелетната система на човека , т.е. в костите и ставните структури. Глюкозамин и хондроитин са основните компоненти на ставния хрущял и други съединителни тъкани, т.е. костите, ставните връзки и сухожилията. В човешкото тяло тези вещества са важни за поддържане на тяхната гъвкавост и сила. Глюкозамин сулфатът значително стимулира хрущялните клетки при синтеза на глюкозаминогликани и колаген. Той увеличава и синтеза на хиалуронова киселина, която смазва ставните тела и поддържа гладки хрущялните повърхности. Хондроитин сулфатът също увеличава синтезиращите способности на хрущялните клетки. От друга страна, поради дългата си структурна верига, той успешно задържа действието на ензимите, които причиняват промени в хрущяла.

Дозировка и начин на употреба: Препоръчителен дневен прием на 3 таблетки дневно общото количество, което ще приемете е 1500 mg глюкозамин сулфат, 300 mg хондроитин сулфат и 60 mg витамин C. Флексодон®C трябва да се взима три пъти дневно, най-добре по време на хранене или след храна. Поглъщайте цялата таблетка с вода. Ако не можете да я погълнете цяла, можете да я разчупите и след това да я изпиете с вода. Ако забравите да вземете таблетка Флексодон®C, следващият път вземете обичайното количество, само една таблетка. Пропускането на една таблетка не намалява ефикасността на Флексодон®C.
За оптимален ефект се препоръчва да се приема Флексодон®C в продължение на 3 месеца. Препоръчително е курсовете да се повтарят пролет и есен. За да имате максимална полза, трябва систематично да спазвате инструкциите за употреба. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Подкрепа и защита на вашите стави: Естествени появяващи се промени в ставите, свързани с нарастване на възрастта могат да се повлияят от подходящ режим: Редовни подходящи упражнения (ходене, колоездене, плуване); Поддържане на оптимално телесно тегло и намаляване на евентуално наднормено тегло; Предотвратяване на инциденти и пълно излекуване при евентуално нараняване; Адекватен прием на вода; Балансирано разнообразно хранене, включително хранителни добавки. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Балансираният и разнообразен хранителен режим и здравословният начин на живот са важни.

Опаковка: Кутии с 30 (60) таблетки

Внимание! Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не е подходящ за деца под 12-годишна възраст. Бременни и кърмещи жени трябва да се консултират с лекар. Да се съхранява на сухо място при температура под 25 ° C.

Производител: Medicom International s.r.o.

Дистрибутор: АНДЖЕЛИНИ ФАРМА България ЕООД