ГЛИЦЕРИН МОНТАВИТ/GLYCERIN MONTAVIT

By | април 23, 2015

Състав: Една супозитория от 1 грам съдържа 0,8 грама безводен глицерин; Една супозитория от 3 грама съдържа 2,4 грама безводен глицерин. Други съставки: стеаринова киселина, натриев хидроксид, пречистена вода.

Показания: Глицерин Монтавит супозитории са медицински продукт за лечение на констипация (запек), като спомагат за по-лесното изхождане. Глицерин Монтавит супозитории омекотяват изпражненията, ако имате болезнени анални оплаквания, например хемороиди или болка при дефекация (анални фисури). Облекчават дефекацията при лежащо болни. Глицерин Монтавит супозитории помагат за евакуацията на чревното съдържимо по няколко начина: рефлексът на евакуация (рефлексът на изхождане) се активира чрез контакт на супозиторията с лигавицата на дебелото черво. Освен това глицеринът има омекотяващ ефект върху изпражненията и осигурява определено смазващо действие, чрез което се улеснява преминаването на изпражненията и тяхното отстраняване от организма. Действието на супозиторията започва в рамките на 1 час от нейното поставяне в ануса. Формата на супозиторията до голяма степен се запазва, тъй като тя не се топи, а количеството течност в дебелото черво е твърде малко, за да се разтвори глицериновата супозитория. В резултат елиминирането на супозиторията е в почти непроменен вид по време на изхождането.

Противопоказания: Глицерин Монтавит супозитории не трябва да се използват в случай на свръхчувствителност към глицерин или някоя от другите съставки.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба: Консултирайте се с лекар преди да използвате Глицерин Монтавит супозитории, ако имате неопределени симптоми, засягащи стомаха или корема, или ако имате възпалително заболяване на червата. Ако не се наблюдава подобрение, въпреки използването на Глицерин Монтавит супозитории, е необходима консултация с лекар.

Бременност и кърмене: Този медицински продукт може да се използва по време на бременност и кърмене.

Дозировка и начин на употреба: Поставете супозиторията в ануса. Кърмачета и малки деца: Една супозитория от 1 грам, когато е необходимо. Деца и възрастни: Една супозитория от 2 грама, когато е необходимо. Възрастни в упорити случаи: Една супозитория от 3 грама, когато е необходимо.

Нежелани странични ефекти: Ако се прилагат правилно, страничните ефекти са редки и малко вероятни. Понякога може да се появи неприятно усещане в ануса или чувство за парене в ректума.

Опаковка: Опаковки с 10 супозитории от 1 г; Опаковки с 10 супозитории от 3 г. За допълнителна информация, моля свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

Производител: Pharmazeutische Fabrik Montavit Ges.m.b.H.

Представителство: Монтавит ТП, тел: 02/866 33 58, 963 11 81