НЕВРИТОГЕН

By | ноември 24, 2014

Хранителна добавка

Състав: В една таблетка се съдържат: Лецитин – 300 mg; Куркумин – 150 mg; Мангифера индика (екстракт) – 100 mg; Ресвератрол – 50 mg; Витамин В2 – 0.7 mg; Витамин В6 – 0.7 mg; Чер пипер 95% екстракт – 0.5 mg. Другите съставки са: пълнители – трикалциев фосфат, микрокристална целулоза и колагенов хидролизат; антислепващи агенти – кроскармелоза, талк и магнезиев стеарат.

Действие: Куркумин е полифенолновещество, спадащо към групата на антиоксидантите и подпомага контрола на физиологичните процеси в организма. Ресвератрол е полифенолно вещество със синергично действие с куркумин. Оказва положителен ефект върху функционирането на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от Mangifera Indica също съдържа полифенолни вещества. Витамин B2 (рибофлавин) и Витамин В6 (пиридоксин): допринасят за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия и за нормалното функциониране на: нервната система, зрение, за защита на клетките от оксидативен стрес, за намаляване на чувството на отпадналост и умора.; Лецитин: Поради сходството си с биологични мембрани, лецитин (фосфатидилхолин) се използва за подобряване транспорта на някои вещества през мембрани (напр. на полифеноли, съдържащи се в куркумин и ресвератрол). Чер пипер: Екстракт от чер пипер значително намалява, чрез подтискане на чернодробния метаболизъм, разграждането на някои активни съставки (напр. на куркумин). Същевременно, витализира нервната система и има силни антиоксидантни качества.

Дозировка и начин на приложение: Препоръчителната дневна доза е 1 – 2 таблетки преди хранене. По-висока доза е допустима само след консултация с лекар.

Внимание: Да не се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се приема след изтичане на срока на годност, обозначен върху опаковката. Препаратът не е предназначен за деца и бременни. Невритоген не съдържа глутен, захароза, изкуствени оцветители и консерванти.Декларираното съдържание на активни вещества се контролира редовно.

Опаковка: 30 таблетки (2 блистера по 15 таблетки)

Производител: Medicom International s.r.o., Brno, Чехия

Вносител: Анджелини Фарма България, тел. 02/ 975 14 06