RANISEPTOL / РАНИСЕПТОЛ

By | януари 18, 2019

медицинско изделие

Състав: Вода, глицерин, нано сребро (aXonnite), натриев хиалуронат, лимонена киселина.

Действие: Нано среброто е известно с антибактериалните си и антисептични свойства. Ефективността му се дължи на съотношението между големина и маса на нано частиците, както и на огромната активна повърхност при способността да въздейства срещу микроорганизмите. Веществата, съдържащи се в медицинското изделие Raniseptol, спомагат за образуването на защитен антибактериален слой, който противодейства на влиянието на външни фактори, овлажнява и предпазва раната от изсъхване. По този начин медицинското изделие осигурява благоприятна среда за лечение на раната. Спомага за защита на кожата от бактериална инфекция и предпазва от развитие на кожни инфекции.

Показания: За подпомагане лечението на инфекции по кожата и лигавицата от бактериален произход, а също при леки увреждания на епидермиса (като охлузвания, порязвания, изгаряния). Ускорява регенерацията на кожата и допринася за предпазването на чувствителната и раздразнена кожа. Предназначен за възрастни и деца над 7-годишна възраст.

Приложение: Спрей за рани. Има: антибактериално действие; подпомага регенерацията на епидермиса и лигавицата; предпазва кожните лезии от инфекция; успокоява възпалената кожа; подпомага лечението на изгаряния, декубитални язви, порезни рани, охлузвания.

Дозировка и начин на употреба: Следвайте следните стъпки за правилното приложение на медицинското изделие Raniseptol. Преди приложение старателно почистете и подсушете наранената повърхност; Разклатете добре спрея преди употреба; Спреят се прилага от разстояние 10 см; Напръскайте директно върху наранената повърхност или нанесете с навлажен със спрея памучен тампон; Прилагайте 2-3 пъти дневно, по 2-4 дози или в зависимост от нуждите. Само за външна употреба. Прилагайте спрея не повече от 7 дни. Продуктът е предназначен за възрастни и деца над 7-години. При деца под 7-години медицинското изделие може да се прилага след консултация с лекар. Времето на приложение на медицинското изделие Raniseptol зависи от момента на поява на болка, но не трябва да бъде за период по-дълъг от 7 дни. Не прилагайте по-висока доза от препоръчителната.

Противопоказания: Да не се прилага при свръхчувствителност (алергия) към съставките на продукта. Да не се прилага при пациенти с установена алергия към сребро.

Предпазни мерки: Избягвайте контакт с очите. Ако възникне болка или някои други нежелани симптоми, преустановете употребата на продукта. При бременност и кърмене се препоръчва консултация с лекар преди употребата на продукта. Не използвайте след изтичане срока на годност.

Опаковка: флакон спей 125 ml

Производител: Natur Produkt Zdrovit Sp. z o.o.,Полша

Дистрибутор: Натурпродукт ООД, тел.: (02) 979 12 19