КОЛОФИБРИН / KOLOFIBRIN

By | февруари 9, 2017

хранителна добавка

Състав: Малтодекстрин, стрити на прах люспи от семена на Яйцевиден живовлек (Piantago ovata) – 2000 mg, лимонена киселина, ябълков пектин (Malus domestica) – 300 mg, тринатриев цитрат, аромат на шипка и нар, аспартам, ацефулам К, оцветител Е124.

Показания: За поддържане на редовен стомах и оптимално телесно тегло (подпомага перисталтиката, улеснява изхождането).

Действие: Люспите от семена на Яйцевиден живовлек (Plantago ovata) псилиум, съдържат слузни вещества, фитостероли и нишесте. Те задържат водата и увеличават обема си, образувайки гел, който преминава през червата непроменен и така защитава лигавицата, допринасят за регулиране нивата на „лошия“ холестерол и кръвната захар, създават чувство за ситост и задържат токсичните и отпадни продукти от червата, като спомагат за изхвърлянето им от организма. Пектинът допълва действието на фибрите в люспите на семената от Яйцевиден живовлек, като допринася за поддържане на нормална концентрация на холестерол в кръвта, чрез стимулиране преобразуването му в жлъчна киселина.

Начин на употреба: Хранителната добавка е предназначена за възрастни над 18 години. Приемайте по 1 – 3 сашета дневно.

Предупреждения: Приемайте продукта с обилно количество вода: изпийте поне една чаша вода след приема на 1 саше, независимо от начина на приготвяне. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на стайна температура. Да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Оцветителят Е124 може да има неблагоприятни последици върху дейността и вниманието при децата. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Противопоказания: бременност, запушване на някой от отделите на стомашно-чревния тракт, илеус (чревна непроходимост), парализа на червата, недиагностицирано кървене в червата, хроничен запек. Да се приема с повишено внимание в случай на мегаколон, захарен диабет и при хора, изпитващи затруднения при преглъщането (поради опасност от задавяне). Продуктът съдържа аспартам, източник на фенилаланин. Да не се използва при страдащи от фенилкетонурия. Псилиумът може да разреди храносмилателните ензими. Да се приема поне 1 час преди други медикаменти или хранителни добавки, с обилно количество вода.

Опаковка: 20 сашета с вкус на нар (130 гр.).

Производител: Natur Produkt Pharma Sp. z.o.o., Полша.

Дистрибутор: Натурпродукт–България ООД, тел.: (02) 979 12 19