ОМЕГА-3 + ВИТ. Д3

By | септември 20, 2016

Хранителна добавка

Състав: Една мека желатинова капсула съдържа: рибено масло – 600 mg (от което ЕПК – 135 mg и ДХК – 87 mg), Витамин D3 – 2,5 mcg. Помощни в-ва: рибено масло (40 %); подсладител: ксилитол; вода; сорбитол; желатин; регулатор на киселинността: тринатриев цитрат; естествен аромат; антиоксидант: ябълчена киселина; оцветител: бета каротин; холекалциферол

Описание: Важни представители на омега-3 мастни киселини са Докозахексаеновата киселина (ДХК) и Ейкозапентаеновата киселина (ЕПК).Те присъстват в тялото в ограничено количество и затова трябва редовно да се набавят чрез храната. Значителни количества омега-3 мастни киселини се срещат само в някои видове риба като скумрия, херинга и сьомга, но тези риби рядко присъстват в менюто на повечето хора. Витамин D3 е мастноразтворим витамин, който допринася за поддържането на нормалното състояние на костите. Омега-3 меки желатинови капсули спомагат за доставянето на ценните омега-3 мастни киселинии са подходящи за употреба от деца и възрастни. Меката форма на дозиране е особено подходяща за всички, които се въздържат от употребата на други капсули или таблетки.

Препоръчвана дневна доза: деца 4-10 г.: 1 капсула един път на ден; деца 11-17 г.: 1 капсула два пъти на ден; възрастни: по 1 капсула три пъти на ден. Не е подходящо за употреба от деца под 4 години!

Специални указания: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. При прекомерна употреба може да има слабителен ефект.

Опаковка: съдържа 60 броя меки желатинови капсули

Производител: Ascopharm Gmbh., Германия

Дистрибутор: Смарт Био ООД, тел. 02/865 04 26, www.smartbio.bg